Hoe hou je motivatie vast?

Motivatie is nodig om bergen te verzetten. Je stapt niet zomaar uit je bed met het verlangen om grootse dingen te bereiken zonder motivatie. Maar motivatie kan soms even snel weer gaan als dat het komt.

Hoe hou je je motivatie vast?

Je motivatie vasthouden is de fundering van het creeëren van resultaat. Maar hoe zorg je dat je na een periode van extreme motivatie deze flow kan voortzetten zonder dat het inkakt? Het antwoord is: je kan niet zorgen dat het niet inkakt. Dat gaat sowieso gebeuren. Er komt een moment waarin je minder gemotiveerd bent. Nu is het jouw verantwoordelijkheid om die drive weer terug te krijgen.

Niemand is altijd gemotiveerd
Als je motivatie minder is geworden komt dat waarschijnlijk omdat je focus is veranderd van het resultaat naar alle dingen die je moet doen om het resultaat te boeken. Vooral naar de dingen waar je niet echt zin in hebt. Het eerste wat je dus doet is je focus terugbrengen naar het eindresultaat dat je voor ogen hebt. Realiseer je dat niets wat de moeite waard is om te hebben je aan komt waaien.

Krachtige motivatie vereist een krachtige houding
Je kan niet gedreven en gemotiveerd zijn als je erbij zit als een zoutzak. Merk je dus dat de motivatie langzaam maar zeker uit je aan het wegvloeien is, kijk dan gelijk hoe je houding is. Zit je rechtop of zit je achteruit gezakt?

Het recept van motivatie.
Als je motivatie dus ver te zoeken is dan loop je deze stappen door:

Stap 1: Focus op het eindresultaat.
Stap 2: Neem een actieve lichaamshouding aan.
Stap 3: Ga door met KNALLEN!!

Een reactie achterlaten

WhatsApp WhatsApp mij